---
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 145-146, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Според мен спирачните апарати ще ти създадат проблеми...156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеМога ли да сложа зимни гуми 13 цола и какви трябва да са за да е всичко наред.В смисъл 13 цола джанти ще създават ли проблем и какви гуми трябва да им сложа(евентуално) за да не се чудя с каква скорост се движа?но ме съмнява да влезнат заради сп.апарати.
146 Turbo
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеМдаааа!Тъкмо такива притеснения имам.А другото ми притеснение е че няма да отчита вярно километрите.Явно ще си търся зруги гуми и джанти.Проблемът е че 13-ка не влиза заради апаратите. Минималният размер джанта за боксера е 14'. Джанта 13' май влизаше само отзад.
166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
и аз правих такива сметки, но не става. пък и каква е ползата - в диана се намират нови гуми за по 60-70 лв 14", няма смисъл от компромиси точно пък за гумите. а за отчитането - правиш правилни сметки и си ти. аз лично замених летни 185/60/14 за 175/65/14 - всичко е точно, и се надявам да не ми се вдигне разхода (за това избрах по-тесните зимни)...sigpic
Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535
Comment
-
един въпрос искам да задам, но мисля, че не е за отваряне на нова тема.
четох доста неща за махането на катализатора, за работа на двигателя и шум. но искам да разбера ще се отрази ли това на разхода на гориво?? и също така не видях някой да казва как точно е разбрал, че катал-ра му е за смяна. ако може да ми обясните и това.знам само, че се усееща леко спъване на колата.
благодарности
Comment
-
Първоначално публикувано от 146_JTD Покажи съобщениеедин въпрос искам да задам, но мисля, че не е за отваряне на нова тема.
четох доста неща за махането на катализатора, за работа на двигателя и шум. но искам да разбера ще се отрази ли това на разхода на гориво?? и също така не видях някой да казва как точно е разбрал, че катал-ра му е за смяна. ако може да ми обясните и това.знам само, че се усееща леко спъване на колата.
благодарностиАлфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
пак имам нужда от помощ, днес ново "20"..
това са снимки непосредствено до радиатора. вижда се алуминиевата тръба на климатика. но над нея е много омаслено и даже на 2 места има капки. тази тръба изобщо откъде идва и какво свързва, не можах да видя изобщо, защото беше станало тъмно вече.
ако може някой да ми обясни какъв е проблема?!
Comment
-
интеркулера?156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
възможно ли е заради него (ако е в него проблема), колата да не набира както преди и да вдига 160-170км/ч едвам едвам. усещам я спъната, преди беше доста по-пъргава.
(въздушният ф. е на 13хил км., маслото ми е ново...)Last edited by 146_JTD; d.m.y г., 19:45.
Comment
-
Знам, че звучи гадно, но масло в кулера означава теч от турбината. Ако не набира както преди - извода е ясен. Закарай я на една профилактика да ти кажат присъдата.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
Comment